Language Switcher Fallback

26 november installatie van goAML 4.8

Hierbij willen wij u informeren met betrekking tot de belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten voor het gebruik van de nieuwe versie van goAML 4.8.

In verband met de technische installatie van goAML 4.8 is het meldportaal van vrijdag 26 november 16.00 uur tot uiterlijk maandag 29 november 8.00 uur niet bereikbaar.

Gebruik goAML

Het goAML meldportaal vindt u nog steeds via de homepage van de FIU-Nederland. De gewijzigde versie is pas zichtbaar vanaf 29 november 8.00 uur. 

Belangrijke wijzigingen goAML 4.8: 

- De homepage van het meldportaal heeft een nieuwe uitstraling gekregen. 

- Duplicaat-meldingen worden afgewezen. XML bestanden met dezelfde naam of inhoud krijgen een validatie fout. Hiermee hoopt de FIU-Nederland haar database zo zuiver mogelijk te houden en te ontdoen van duplicaten.   

- Uw e-mail notificatie krijgt een toevoeging. Hiermee ziet u direct wat voor soort bericht u heeft ontvangen, zoals bijvoorbeeld een artikel 17 bevraging.     

- U kunt nu nagaan of uw XML bestand valide is en wat er eventueel niet klopt. Links bovenin het menu onder 'Nieuwe melding' staat de 'XML report validator'.   

- Er is een wijziging met betrekking tot het in te vullen Eurobedrag. Het bedrag in EUR (local_amount) moet worden ingevuld met een afgerond bedrag zonder punten, komma’s en/of decimalen. Dit geldt niet voor de vreemde valuata en crypto bedragen. Hier zijn decimalen en punten als scheidingsteken wel toegestaan, zoals USD 35128.38.  

Met deze nieuwe release van goAML is het meldportaal meer toekomstbestendig en kunnen nieuwe functionaliteiten makkelijker worden uitgerold en geïmplementeerd.  

Eigen meldformulier 

De FIU-Nederland heeft voor kopers en verkopers van goederen/kunstvoorwerpen, bemiddelaars in zaken van grote waarde, accountants en notarissen een nieuw eigen meldformulier ontwikkeld. Deze meldingsplichtige instellingen kunnen hun melding doen via www.fiu-nederland.nl/meldformulier

Vragen

Voor vragen kunt u de FAQ op de website raadplegen. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen met de FIU-Frontoffice. Dit kan middels een bericht via het contactformulier op de website. Hier kunt u ook een terugbelverzoek doen. Vermeld uw Melder-ID zodat wij u sneller en beter van dienst kunnen zijn.