Language Switcher Fallback

Lucratief studentenbaantje

Opvallend is het wel, als er op een studentenrekening grote contante stortingen gedaan worden. Er worden op de rekening wel overboekingen gezien naar een Hogeschool, maar verder zijn er vrij weinig ‘normale’ uitgaven te zien op de rekening. Eerder heeft de bank al een opvallende aankoop gemeld aan de FIU-Nederland. Er wordt door een 22-jarig een aankoop gedaan bij een webshop die pillenmachines verkoopt. De bank ziet dat de betaalde bedragen overeenkomen met de machines die zeer waarschijnlijk gekocht zijn. In combinatie met de stortingen lijkt het er sterk op dat deze student in drugs handelt. 

Het onderzoek vanuit de FIU-Nederland sterkt de gedachten van de bank. Uit de rekeninganalyse blijkt dat de  student ook geld ontvangt van familieleden, die op hun beurt ook grote contante stortingen doen op hun eigen rekeningen. Vervolgens komt uit politie-informatie naar voren dat de student veroordelingen op zijn naam heeft voor de opiumwet. Ook wordt er geen inkomen gevonden, waardoor de afstortingen onverklaarbaar zijn. En het lijkt erop dat deze student ook bij een buitenlandse zaak betrokken is, waar het om vals geld gaat. Hij hield zich dus zeker niet alleen bezig met studeren. Het dossier wordt verdacht verklaard en overgedragen aan de opsporing.

Naar aanleiding van dit dossier heeft er een doorzoeking plaatsgevonden bij de student. Er werd een groot contant bedrag in beslag genomen, evenals een auto, pillen, een vuurwapen, horloges en sieraden en designerkleding. Deze student zal dus in het vervolg een ander studentenbaantje moeten gaan vinden.