Language Switcher Fallback

Registreren

FIU-Nederland maakt onderscheid tussen geregistreerde instellingen en geregistreerde gebruikers namens deze meldende instellingen. Bent u de enige of eerste persoon die namens een instelling registreert, dan bent u de hoofdgebruiker. U kunt zich ook registreren namens een reeds geregistreerde meldende instelling, dan bent u subgebruiker.

Om een meldende instelling, en de daarbij behorende hoofdgebruiker, te registreren:

1. Vult u het registratieformulier in dat u vindt op het meldportaal. U klikt op de optie "Registreer als melder". U kiest hier zelf een gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Omdat u hoofdgebruiker bent dient u een kopie van uw paspoort toe te voegen en een bevestiging dat u namens uw instelling bent geautoriseerd tot het melden van ongebruikelijke transacties. Een voorbeeld van dit document vindt u hier.

Om een gebruiker namens een reeds geregistreerde meldende instelling te melden vult u het registratieformulier in dat u vindt op het meldportaal. U kiest voor de optie "Registreer als persoon". Op het registratieformulier vult u het juiste meld ID in. Dit nummer kunt u opvragen bij de hoofdgebruiker van uw meldende instelling, het nummer is te vinden in het meldportaal onder "Mijn Meldportaal".

Wanneer het registratieformulier (en in geval van een hoofdmelder ook een kopie paspoort met bevestiging) bij ons is binnengekomen en akkoord bevonden, dan wordt u daarvan per mail op de hoogte gesteld. Binnen vijf werkdagen kunt u van ons bericht verwachten. Vanaf dat moment kunt u inloggen op het meldportaal. U gebruikt hiervoor de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u op het registratieformulier heeft ingevuld. Het is dus erg belangrijk dat u deze combinatie onthoudt.