Language Switcher Fallback

Nieuwe casuistiek: Snelheidslimiet

Op de A12 bij Waddinxveen reed een politieman toen hij plotseling door een BMW coupé met hoge snelheid werd ingehaald. De auto met een catalogus waarde van 106. 000 euro bleek op naam van een vrouw te staan, die in 3 jaar tijd maar liefst 6 BMW's op haar naam gesteld had.
De vrouw en haar man bleken ook nog eens 800.000 euro aan spaartegoeden bij bankinstellingen te hebben. Hun legitieme inkomen stond in geen verhouding tot het geconstateerde bezit .
 
De bevindingen werden overgedragen aan de FIOD.  De FIOD startte een onderzoek, dat leidde tot de ontdekking van een omvangrijke verduistering van apparatuur bij de werkgever van de man.
De inval in hun woning leverde kasten vol dure merkkleding en audio- en videoapparatuur op  waarbij zelfs in de babykamer een groot LCD scherm aan de wand werd aangetroffen.
Op alle waardevolle bezittingen werd beslag gelegd en door de rechter ontnomen al viel het vonnis zelf tegen.
 
Het Openbaar Ministerie had 3,5 jaar gevangenisstraf geeist, maar de man in kwestie kreeg een taakstraf opgelegd. Maar hij voelde zich niet schuldig en tekende hoger beroep aan. Het gerechtshof dacht er in 2012 bij de behandeling van de zaak toch wat anders over. 
In plaats van een taakstraf kreeg de man een gevangenisstraf van twee jaar aan zijn broek... Een volgend keer zal hij zich wel twee keer bedenken om in hoger beroep te gaan.