skip to main content
NL EN
Home
Home Kennisbank

Kennisbank

Zoek hier naar jaaroverzichten, praktijkvoorbeelden, leidraden of andere informatie.

Datum
FIU in de praktijk

Hypotheekfraude als ongebruikelijke transactie

Hoewel hypotheekfraude op zichzelf staand geen strafbaar feit is binnen het Wetboek van Strafrecht, gaat het in de praktijk om een vorm van valsheid in geschrifte of oplichting. Deze casus biedt meer inzicht in dit fenomeen.
6/9/22
FIU in de praktijk

Huisvesting van criminaliteit

Vastgoed is één van de risicosectoren in Nederland ten aanzien van het witwassen van illegale gelden. Maar er is nog een andere reden waarom vastgoed aandacht van de poortwachters verdient. Criminaliteit dient zelf namelijk ook gehuisvest te worden. Denk aan het onderbrengen van hennepteelt, de productie van harddrugs of het huisvesten van slachtsoffers van mensenhandel.
5/19/22
FIU in de praktijk

Niet het gehoopte advies

Door scherp en kritisch optreden van deze adviseur is vermoedelijk voorkomen dat de UBO een witwasconstructie kon faciliteren met gefingeerde leningen...
4/28/22
FIU in de praktijk

Een lucratief studentenbaantje

Opvallend is het wel, grote contante stortingen op een studentenrekening... Een 22-jarige student met cash, een auto, pillen, een vuurwapen, horloges, sieraden en designerkleding.
4/4/22
FIU in de praktijk

De digitale gijzeling en (gemiste) kansen in de meldketen

Juist door de lage aangiftebereidheid en de ernst van cybercrime incidenten is het voor de opsporingsdiensten van groot belang om concrete aanknopingspunten aangeleverd te krijgen om onderzoek te kunnen doen. Hierin kunnen meldingsplichtige instellingen en de FIU-Nederland een cruciale rol spelen.
3/16/22
FIU in de praktijk

Zorg goed voor jezelf

Een meldingsplichtige instelling doet meerdere meldingen over een thuiszorgaanbieder en neemt contact op met de FIU-Nederland om de transacties onder de aandacht te brengen.
2/7/22
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. Volgende