skip to main content
NL EN
FIU-Nederland
Home Kennisbank

Kennisbank

Zoek hier naar jaaroverzichten, praktijkvoorbeelden, leidraden of andere informatie.

Datum
FIU in de praktijk

Opvallend gokgedrag valt op

Kansspelaanbieders op afstand vormen samen met speelcasino’s de meldingsplichtige instellingen binnen de goksector. Een interessante sector omdat onze analyses regelmatig een link met gokken bloot leggen.
4/13/21
FIU in de praktijk

Geld uit de hoge hoed

Een producent van biodiesel had jarenlang op verschillende manieren fraude gepleegd en gelden witgewassen. Gedurende die periode waren er bij de FIU-Nederland verschillende meldingen van ongebruikelijke transacties binnen gekomen.
3/11/21
FIU in de praktijk

Poortwachter meldde te laat, 20.000 euro boete

Een accountantskantoor werd vervolgd voor het nalaten van het melden van diverse ongebruikelijke transacties.
1/28/21
FIU in de praktijk

Misbruik van overheidssteun aan ondernemers

Op 16 december doorzocht de FIOD vijf locaties in Zaanstad en Amsterdam in het kader van misbruik van uitkeringen die door de overheid vanwege de Coronacrisis beschikbaar waren gesteld. Bij de doorzoekingen van woningen en bedrijfsruimtes troffen de rechercheurs 340.000 euro in contanten en een grote hoeveelheid sieraden aan.
1/11/21
FIU in de praktijk

Veroordeeld voor COVID-19 uitkeringsfraude

In tijden van grote aantallen nooduitkeringen, waarmee de overheid sinds maart 2020 ondernemers en hun ondernemingen ondersteunt, zijn er altijd weer mensen die misbruik maken van de situatie.
12/3/20
FIU in de praktijk

Malafide verhuurmakelaardij

De rapportage van de FIU waarop het onderzoek startte, gaf onder meer inzicht in grote contante geldstromen waarmee de makelaar direct of via een tussenpersoon werd betaald voor het verhuren van panden.
11/24/20
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. Volgende