skip to main content
NL EN
Home
Home Kennisbank

Kennisbank

Zoek hier naar jaaroverzichten, praktijkvoorbeelden, leidraden of andere informatie.

Datum
FIU in de praktijk

Onverklaarbare commissiegelden

Een woning en bedrijfspand worden doorzocht door de FIOD: er wordt beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. Drie mannen en een vrouw worden verdacht van (buitenlandse) niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte.
6/30/21
FIU in de praktijk

Gegokt en verloren

Een zorgaanbieder ontving vele miljoenen euro’s aan subsidies en (PGB-)zorgbudgetten van zowel de gemeente als de Sociale Verzekeringsbank (Wlz/Zvw), maar de directrice van de zorgaanbieder leek het zorggeld ook te gebruiken voor privédoeleinden...
6/1/21
FIU in de praktijk

Opvallend gokgedrag valt op

Kansspelaanbieders op afstand vormen samen met speelcasino’s de meldingsplichtige instellingen binnen de goksector. Een interessante sector omdat onze analyses regelmatig een link met gokken bloot leggen.
4/13/21
FIU in de praktijk

Geld uit de hoge hoed

Een producent van biodiesel had jarenlang op verschillende manieren fraude gepleegd en gelden witgewassen. Gedurende die periode waren er bij de FIU-Nederland verschillende meldingen van ongebruikelijke transacties binnen gekomen.
3/11/21
FIU in de praktijk

Poortwachter meldde te laat, 20.000 euro boete

Een accountantskantoor werd vervolgd voor het nalaten van het melden van diverse ongebruikelijke transacties.
1/28/21
FIU in de praktijk

Misbruik van overheidssteun aan ondernemers

Op 16 december doorzocht de FIOD vijf locaties in Zaanstad en Amsterdam in het kader van misbruik van uitkeringen die door de overheid vanwege de Coronacrisis beschikbaar waren gesteld. Bij de doorzoekingen van woningen en bedrijfsruimtes troffen de rechercheurs 340.000 euro in contanten en een grote hoeveelheid sieraden aan.
1/11/21
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. Volgende