skip to main content
NL EN
FIU-Nederland
Home Actueel NIEUW! Vereenvoudigd meldformulier voor makelaars

NIEUW! Vereenvoudigd meldformulier voor makelaars

Om het melden van ongebruikelijke transacties eenvoudiger te maken, heeft de FIU-Nederland een nieuw en vereenvoudigd meldformulier ontwikkeld speciaal voor makelaars.

Om het melden van ongebruikelijke transacties eenvoudiger te maken, heeft de FIU-Nederland een nieuw en vereenvoudigd meldformulier ontwikkeld speciaal voor makelaars. Het nieuwe meldformulier is afgestemd met de toezichthouder en getest door verschillende makelaars. Het is speciaal ontworpen om het melden van ongebruikelijke transacties gebruiksvriendelijker en minder tijdrovend te maken.

Het vereenvoudigde formulier vindt u via de volgende link: https://www.fiu-nederland.nl/meldformulier. Daar vind je ook de handleiding met extra uitleg.

Dit nieuwe formulier is een volgende stap in de wens van de FIU-Nederland om het melden van ongebruikelijke transacties zo eenvoudig mogelijk te maken en de datakwaliteit van de meldingen te verhogen. In 2020 zijn we begonnen en inmiddels zijn er maatwerkformulieren voor accountants, notarissen, handelaren, bemiddelaars in zaken van grote waarde en kunsthandelaren. Het volgende project is de meldformulieren voor de meldingsplichtige entiteiten op Caribisch Nederland te vernieuwen.

Ook interessant

nieuws